DADES DE LA CASS

Tres morts en accident laboral l'any passat

Es van registrar als sectors de la construcció, del comerç i de les activitats immobiliàries

Treballadors de la construcció.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van morir l’any passat en accident laboral. Així ho indiquen les dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) a 31 de desembre del 2023. Les morts es van produir en tres sectors d’activitat diferent. Una al sector de la construcció, una altra al del comerç i reparació de vehicles de motor i la tercera al de les activitats immobiliàries i de lloguer.

L’any passat hi va haver en total 3.730 accidents laborals. Una xifra molt similar a la de l’any 2022, quan la CASS va registrar 3.730 accidents laborals, onze més que l’any passat. Per sectors és el de la construcció qui més accidents laborals va registrar el 2023, concretament en van ser 868. Són un 6,6% menys dels que es van produir el 2022 en aquest sector. Després del de la construcció, el sector amb més accidents laborals l’any passat va ser el de les altres activitats socials i de serveis prestats, amb 767. El comerç i la reparació de vehicles en va registrar 641. L’hoteleria, amb 325; les activitats immobiliàries i de lloguer, amb 317, i l’administració pública, defensa i seguretat social, amb 247, van ser els següents de la llista respecte als accidents laborals.

Pel que fa al nombre de baixes laborals, l’any passat se’n van registrar 1.767, segons les dades de la CASS. Són 49 més que el 2022. El sector de la construcció va ser el que més baixes laborals va registrar el 2023, amb 496, per davant del sector del comerç i reparació de vehicles de motor, amb 304, i del sector de les altres activitats socials i de serveis prestats, amb 296. Les activitats immobiliàries i de lloguer, amb 161 baixes laborals, i l’hoteleria, amb 159, són els següents de la llista.

Les dades del tancament de l’exercici assenyalen que la mitjana de dies de baixa laboral el 2023 va ser de 53. Malgrat que només va registrar onze accidents laborals i nou baixes, el sector de l’agricultura, amb 90 de mitjana, és el sector amb més dies de baixa. El segueix el sector de les llars que ocupen personal domèstic, amb 75, i el sector règims especials, amb 70.

tracking