Finances

El PS proposa menys requisits per a auditar les empreses

El partit socialdemòcrata argumenta que els llindars són "massa elevats" i que no contemplen una part de l'economia del país

El conseller general socialdemòcrata, Pere Baró.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elpartit socialdemòcrata ha demanat suprimir els requisits que va interposar el Govern a les empreses per ser sotmeses a un control dels seus ingressos i ha sol·licitat una nova redacció dels motius de la Llei que ho regula "en coherència amb el resultats dels treballs en comissió". Aquestes han estat les dues esmenes entrades pel conseller general Pere Baróal projecte de Llei, argumentant que es tracta d'uns requisits "massa elevats" i que "no s'adequen a lesdimensions i característiques del Principat", segons concreta en un comunicat. En aquest sentit, el grup retreu que una part de l'economia no estaria auditada iproposa alinear el topall amb d'altres països europeus.

La modificació de la Llei d'auditoria de comptes va ser aprovada pel Govern el desembre passat, a proposta del minstre de Finances, Ramon Lladós, per fomentar latransparència dels organismes i estableix un règim sancionador de fins a 20.000 euros i la suspensió de l'activitat professional en cas d'una infracció molt greu. Lesempreses obligades són totes aquelles quetenen un actiu superior als 3,6 milions d'euros, un ingrés anyal més elevat dels 6 milions o una plantilla de més de 50 empleats i afectales de caràcter públic, parapúblic, de societat anònima, una fundació o associació, amb suvencions del Govern o que estigui registrada a l'Autoritat Financera Andorrana (AFA).

tracking