CULTURA

Escribano va veure retallat el seu sou pel format de la temporada

El veterà director dimiteix en conèixer les noves condicions econòmiques del seu càrrec

Escribano en la presentació d'una temporada anterior.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep MariaEscribanoha dimitit com a director artístic de la TemporadaMoraBanc, després de més de trenta anys de dedicació.Escribanova presentar la renúncia dimarts al vespre en conèixer les condicions econòmiques que li havien designat des del comú d’Andorra la Vella, en una reunió amb la cònsol menor, OlallaLosada. “L’assignació era la meitat respecte a l’any passat i el que no puc fer és posar diners de la meva butxaca per preparar la temporada”, va detallarEscribanoahir al matí al Diari. Segons l’exdirector artístic, en conèixer la seva dimissió la reacció del comú ha estat només de mostrar que li sap greu, sense donar peu a cap alternativa, negociació o opció.

Des del comú d’Andorra la Vella van afirmar que a l’inici de mandat es volia mantenir lacontinuïtatambEscribano, en ser una persona lligada a la temporada,iper això se li va oferirprorrogarla sevarelaciólaboral durant el 2024. Respecte a l’oferta econòmica, des del comú es va indicar que el que li van oferir era una rebaixa salarial del 38%, un sou que segons la corporació s’adapta al nou format del festival, que en els darrers anys s’ha redimensionat i és més petita que a l’inici del projecte. Des del comú es recorda que als inicis havia arribat a aplegar nou espectacles, mentre que en la darrera edició només van ser dos. Així, segons van afirmar des del comú, la proposta salarial s’ajusta tant a la reducció de la temporada com al pressupost de la corporació.

Escribano, però, va lamentar que aquesta havia de ser una temporada emblemàtica, ja que el festival arribava al 30è aniversari. “Jo havia sondejat grans artistes per fer una edició especial, però sense acabar de tancar cap actuació perquè estava a l’espera del calendari i del pressupost.” En aquest sentit,Escribanotambé havia copsat cert desinterès per part del comú, “normalment la programació es fa amb molta antelació perquè l’agenda dels artistes, així com la del mateix Centre de Congressos, van plenes”. Així, l’exdirector tambéveia dificultats per engegar la temporada, que havia d’iniciar-se el segon semestre, entre el setembre i l’octubre, “tal com va declarar Olalla quan va presentar el festival d’orgue”.Escribanova concloure que en tractar-se d’un nou equip “és possible que tinguin altres prioritats”. Ara,pocs mesos abans queengegui la 30a edició de la TemporadaMoraBanc,Escribanoafirma que desconeix quina serà la programació i si la corporació disposa d’un altre director artístic.

Per part del comú, en canvi, es té la voluntat de mantenir la temporada i oferir un cartell interessant i a l’altura del projecte, amb espectacles de primer nivell.

El 1993 és quanEscribanoesdevé director artístic de la temporada, i en jubilar-se el comú li fa un contracte com a càrrec de confiança que renovava cada quatre anys. El 31 de desembre del 2023, en finalitzar el contracte, el nou equip comunal li va renovar només fins al 31 de desembre del 2024, situació que també el va sobtar.

tracking