SANITAT

Egara i l'anterior concessionària opten al servei d'ambulàncies

L’empresa catalana ho fa en solitari, sense els socis de l’UTE

Un vehicle d'Ambulàncies del Pirineu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Egara i Ambulàncies del Pirineu (ADP) han estat les dues empreses que han presentat ofertes al concurs del SAAS per atorgar la concessió del transport medicalitzat no urgent.

Es dona la paradoxa que es tracta de dues companyies que ja han fet aquest servei. La primera amb l’UTE Andorrana de Transport Sanitari (ATS, juntament amb Ambulàncies Carlemany i Ambulàncies Valira). La segona va ser la primera a agafar aquest servei quan va ser externalitzat pel SAAS.

L’operadora catalana es presenta en solitari, sense els dos socis de l’UTE, i malgrat que va renunciar al servei al·legant que econòmicament no era viable, no hi ha cap impediment legal per tornar a aspirar a l’adjudicació.

ADP, a qui el Govern va adjudicar el desembre del 2022 el transport sanitari no assistit –destinat als pacients que no requereixen assistència tecnicosanitària durant el trasllat, però que no poden utilitzar el transport ordinari– va prendre el relleu d’Ambulàncies de les Valls fins al setembre del 2022.

El SAAS va prorrogar el contracte amb ADP, que finalitzava el 31 d’agost del 2020, en el marc de la Llei del 18 d’abril de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

El dia 27 s’espera que el SAAS anunciï el nom de l’empresa guanyadora del concurs. El personal està tranquil perquè a partir de l’abril entra en vigor el conveni laboral que la futura empresa està obligada a respectar.

tracking