REVISIÓ DE LES PRESTACIONS D'INVALIDESA

Només onze pensionistes al·leguen contra la revisió de la prestació

La CASS ha endegat el procés de resposta als arguments dels afectats

El president i el director de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze pensionistes dels més de dos-cents afectats per la revisió de la quantia de les pensions d’invalidesa de tipus 1 són els únics que han formulat al·legacions contra la regularització. Ara la CASS ha endegat el procés de contesta –concretament el departament de pensions i el gabinet jurídic– i els afectats tindran l’oportunitat de seguir el curs de l’acció si és que les seves al·legacions no són ateses presentant un recurs al consell d’administració de la parapública. Aquest mes de març la Seguretat Social ha ingressat els nous imports després de revisar la totalitat de les pensions i recalcular-les tal com fixa la llei. Una acció que mai s’havia fet de manera sistemàtica. Les conseqüències del desgavell són conegudes: la condonació del deute milionari generat per aquesta falta de controls i la investigació que ha d’endegar la Fiscalia sobre l’afer.

A partir d’ara el càlcul de les prestacions –sobre la base de l’evolució del salari de cada beneficiari– ja és un automatisme. La CASS va informar prèviament els 227 afectats de quina era la conseqüència de la revisió. Un procés que va finalitzar l’1 de març. Un cop rebut l’escrit amb el recàlcul de la retribució els afectats tenien deu dies hàbils per presentar al·legacions. I el termini finalitzava per als últims a ser informats dilluns passat. La revisió queda consolidada en els casos dels pensionistes que no han al·legat, la immensa majoria.

D’altra banda, la CASS encara no ha resolt sobre la petició que els suplents de les representants dels assalariats al consell d’administració puguin substituir-les en les deliberacions sobre l’afer, ja que tant Jacqueline Caubet com Montserrat Martínez s’han hagut d’inhibir. S’ha demanat “una nota jurídica externa” que es valorarà al consell d’administració de la setmana que ve.

tracking