Canvi climàtic

Govern destaca el paper de Meteorologia en l'estudi del clima

David Forné ha fet un discurs durant l’obertura de l’acte al MW Museu de l’Electricitat de FEDA

David Forné al discurs d'oberturaGOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha reivindicat el paper i l’aportació del Servei Meteorològic Nacional en l'acció climàtica.El secretari d’Estat ho ha destacat durant el discurs d’obertura de l’acte impulsat pel Servei Meteorològic Nacional al MW Museu de l’Electricitat de FEDA.

Forné ha constatat que els avenços tecnològics, relacionats amb la millora del coneixement del planeta, l’atmosfera i els recursos hídrics ajuden a gestionar i entendre les sensibilitats climàtiques. Per això, les previsions meteorològiques i climàtiques són la base de la planificació per assolir els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

L’acte ha comptat amb la participació de la tècnica de l’OECC, Lucia Rivero, i la coordinadora de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, Eva Garcia, que han explicat la importància d’una visió transversal per coordinar totes les accions entre tots els organismes del país i també amb els països fronterers per poder assolir de forma exitosa els objectius marcats. Així mateix, també ha pres part de la trobada el director de FEDA, Albert Moles, qui ha aportat el camí que s’ha marcat la parapública per avançar cap a la neutralitat de carboni. Finalment, ha tancat l’acte el director de l’OECC i del Servei Meteorològic Nacional, Carles Miquel.

tracking