Cultura

Encamp celebra el Dia mundial de la poesia

L'acte ha comptat amb la participació de voluntaris del programa 'Voluntariat per la Llengua'

Dia mundial de la poesiaGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Versos, música i rapsodes. El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp s'ha convertit aquest dijous al vespre en el centre neuràlgic de la poesia del país amb la celebració d'un acte especial per a commemorar el Dia mundial de la poesia, que té lloc cada 21 de març arreu del planeta. "És un acte que fa més de vint anys que celebrem conjuntament amb el Comú d'Encamp. Per tant, és un acte més que consolidat" ha celebrat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell. "És un dia on posem en valor la nostra llengua i tota la feina que fan els voluntaris per la llengua i les parelles lingüístiques" ha afegit la titular de la cartera de Cultura.

L'acte s'ha iniciat a les 19.30 hores amb una benvinguda a càrrec del cònsol menor d'Encamp, Xavi Fernández, qui ha llegit el poema 'M'he estimat molt la vida' de Vicent Andrés i Estellés en commemoració del centenari del poeta valencià. A continuació, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha compartit algunes paraules abans de donar pas a l'acte principal i ha recordat que ja han participat més de 2.000 persones al voluntariat per la llengua des de la seva creació. "La veritat és que gràcies a ells hi ha moltes persones que aprenen a parlar en català i aprenen vocabulari" ha assenyalat, Bonell.

La celebració, de fet, ha comptat amb la participació de voluntaris i aprenents de català del programa 'Voluntariat per la Llengua' que, juntament amb els alumnes del col·legi María Moliner, han llegit poemes d'autors com Eva Arasa, Montserrat Cobo, Albert R. Feijóo i Bruna Generoso.

Per posar punt final a la vetllada poètica, l'esdeveniment ha clos amb l'espectacle 'Poetes', en què el músic Lluís Cartes ha interpretat una selecció de poemes de diversos autors, entre ells Charles Baudelaire, Fernando Pessoa i William Shakespeare, que va musicar durant la pandèmia i que, en aquest cas, han estat interpretats per Oriol Vilella i Albert Freixas. "M'agrada molt llegir poesia, perquè considero que la pots llegir moltes vegades; segons el teu estat d'ànim o el teu moment" ha apuntat, Cartes. A més, l'Esbart Sant Romà també ha fet acte de presència en una de les cançons, tot fusionant poesia i dansa a través d'un emotiu espectacle.

tracking