BALANÇ

MoraBanc obté 51,4 milions de beneficis el 2023

L'entitat ha guanyat un 22% més que l'exercici anterior

Lluís AlsinaMoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MoraBanc ha tancat l'exercici del 2023 amb un benefici de 51,4 milions d'euros, un 22% més que el 2022 quan va obtenir 40,1 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat. L'entitat ha mantingut la tendència de creixement en volum d'actius i el grup ha tancat l'any amb 11.014 milions d'euros de recursos gestionats (AUMs), la qual cosa suposa un increment del 7% respecte al període anterior, segons detalla el banc.

L'entitat assenyala que ha finalitzat l'exercici passat amb un ROE que en l'últim any s'ha elevat fins al 14,17% i un RoTE del 15,31%. La ràtio de solvència se situa en el 21,14% (CET 1 fully loaded), i la de liquiditat (LCR) va tancar el 2023 amb un valor de 305,44%, "la qual cosa reflecteix l'excel·lent situació de liquiditat de l'entitat, fins i tot després de la compra de Banc Sabadell d'Andorra l'any 2021", indica al comunicat.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, considera que els resultats aconseguits "en un any d'inversions, evidencien la capacitat de MoraBanc per trencar barreres i mantenir una inèrcia positiva malgrat els riscos geopolítics i la desacceleració de l'economia que ha marcat el 2023" i augura que aquest any "serà encara millor, el que ens permetrà garantir un creixement sostenible a curt, mitjà i llarg termini". I per al president de l'entitat, Joan Maria Nin, "el sòlid creixement dels nostres beneficis reflecteix el compromís continu de MoraBanc amb la sostenibilitat a llarg termini" i afirma que l'enfoncament del banc "en el creixement dels ingressos, l'expansió de la nostra base de clients i l'eficiència operativa ha demostrat ser exitós una vegada més".

L'entitat destaca que la capitalització és compatible amb la seva aportació de recursos per finançar projectes personals i empresarials, dins del seu compromís amb Andorra. El 2023 la inversió creditícia va arribar als 1.446 milions d'euros, amb una cartera de bona qualitat creditícia com mostra la millora en la ràtio de morositat, que va baixar fins al 2,48%, segons ha explicat el banc.

MoraBanc ha afegit que els resultats s’emmarquen en un exercici on també s’han registrat inversions enfocades a millorar l’atenció i l’oferta de productes i serveis als seus clients. El 2023 es van destinar 13,5 milions d’euros a tecnologia i projectes digitals, i el banc va rebre el premi a la millor App i Banca en linia d’Andorra per part de la revista World Finance. Paral·lelament, s’ha executat un pla de millora dels espais que inclou la remodelació de 6 oficines per oferir uns entorns laborals òptims i funcionals.

A nivell internacional, les filials, MoraWealth a Espanya, i Boreal a Miami (EEUU) i Zuric (Suïssa), han tancat el 2023 amb una contribució positiva al benefici i els recursos gestionats pel Grup.

tracking