ARTS ESCÈNIQUES

Joel Pla i Joan Hernández lideraran el nou equip de l'Escena Nacional

El període d'inscripció per formar-ne part està obert fins al dimecres 10 d'abril

La Jocand presenta a Encamp 'La tercera onada'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de l'Escena Nacional d'Andorra (ENA) comença la temporada 2024 amb noves incorporacions i canvis estructurals.Després de quatre anys al capdavant de la Jove Companyia Nacional d'Andorra (Jocand), Irina Robles i Juanma Casero cedeixen el testimoni a Joel Pla i Joan Hernández, que s'encarregaran de teixir una nova línia editorial que, no obstant això, conservarà la base creada per Robles i Casero: una companyia que sigui el pont entre la formació i la professionalitat, centrada en el teatre fet per i per a joves i que serveixi de pedrera pel teixit de les arts escèniques professionals del país, tant en l'àmbit actoral com en el dels dissenys artístics i tècnics.

D'altra banda,Alfons Casal continua com a director artístic, fent-se càrrec de la línia editorial de l'entitat, del seu disseny de producció i de la supervisió artística i de producció de l'entitat i de les produccions principals de l'ENA. Una de les noves incorporacions és la d'Emma Riba com a distribuïdora de l'entitat. Les seves funcions seran la distribució de les produccions principals que requereixin aquesta tasca, així com de la configuració i projecció de l'entitat i els seus objectius a mitjà termini, en conjunt amb la direcció artística. Nídia Roldan completa l'equip de l'ENA encarregant-se dels requisits de producció des del vessant administratiu i del funcionament de la Fundació. També s'encarrega de la comunicació i les xarxes socials de la branca principal de l'Escena Nacional d'Andorra.

Mònica Vega, per la seva part, assumeix en solitari la direcció artística de la Jove Companyia Nacional de Dansa (Jo Dansa) després de compartir amb Martí Güell la creació i el recorregut d'aquesta. La companyia continuarà treballant per donar sortida a la dansa en l'àmbit professional a partir del treball amb els i les joves que vulguin explorar les arts escèniques des de l'expressió del moviment.

Cristina Pericas també s'incorpora a l'equip de les Joves Companyies com a productora executiva per als projectes tant de la Jocand com de la Jo Dansa, així com de la gestió diària de les xarxes socials de les joves companyies. L'objectiu principal amb la incorporació de Pericas és la d'integrar els objectius i donar sortida a les creacions artístiques de les Joves Companyies Nacionals.

Les noves incorporacions entren per establir un engranatge més eficient al funcionament de l'ENA i el seu projecte, que ha anat creixent exponencialment en els darrers anys. Per la producció del 2024, la Jocand i la Jo Dansa, sumen esforços per establir sinergies i crear un espectacle conjunt per al qual seleccionen joves entre els 16 i els 25 anys.

El període d'inscripció per formar-ne part està obert fins al dimecres 10 d'abril. A les proves se seleccionaran els joves artistes que treballaran junts en un nou espectacle híbrid de text, dansa i teatre físic. Podran inscriure's a les proves d'accés els joves entre 16 i 25 anys que vulguin formar part d'aquest projecte i que tinguin formació, contacte o experiència amb el teatre, la dansa i altres arts escèniques, plàstiques o audiovisuals.

D'aquestes proves d'accés en sorgirà tot l'equip artístic de les companyies: actors, actrius, ballarins i ballarines i també artistes que podrien encarregar-se de l'escenografia, el vestuari, la il·luminació, l'espai sonor i audiovisual o l'ajudantia de direcció.

tracking