Institucions

El síndic i membres de l'Assamblea de la Francofonia visiten el Lycée

La trobada ha servit per reforçar llaços entre el Consell General i el sistema educatiu francès que acull prop d'un terç dels estudiants del país

Autoritats polítiques al pati de l'escolaConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Carles Ensenyat, i membres de ladelegació de l'Assamblea Parlamentària de la Francofonia s'han desplaçat avui al Lycée Comte de Foix com a mostra de la importància del sistema educatiu francès i ek compromís del Consell General per donar-hi suport. Segons informa l'organisme, l'escola acull prop de 1.500 alumnes, un terç dels estudiants del país, i és "imprescindible mantenir un equilibri de forces entre ambdós països".

Ensenyat ha recordat que “França sempre ha promogut molt la participació dels andorrans i de la cultura andorrana a la vida pública francesa” i ha incidit en el fet que “cal fomentar que els alumnes andorrans també triïn ciutats franceses on estudiar”.

La trobada ha estat acompanyada pels consellersgenerals Núria Segués i Pere Marsenyach, eldirector de Gabinet del Representant personal del Copríncep francès, Robert Mauri, l'ambaixador de França,Jean-Claude Tribolet, laprimera consellera de l’Ambaixada de França, Amélie Mas, eldelegat d’ensenyament, Denis Dekerle, i eldirector del Lycée, Olivier Salvan.

tracking