AFERS EXTERIORS

Taula rodona per commemorar el Dia Internacional de la Francofonia

Es celebrarà el dimarts a les 19 hores a l'Art Hotel

Imma Tor a la conferència ministerial de la FrancofoniaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Afers Exteriors organitza, amb la col·laboració de l’ambaixada de França a Andorra, una taula rodona aquest dimarts a les 19 horres a l’Art Hotel d’Andorra la Vella amb el lema ‘Qu’est-ce que la F/francophonie?’ per commemorar el Dia Internacional de la Francofonia.

La taula permetrà analitzar el doble significat de la paraula F/francophonie. La paraula es refereix tant a l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF), organització internacional de solidaritat que reuneix 88 estats que comparteixen la llengua francesa, com a totes les persones, pobles, Estats i regions que utilitzen el francès com a mitjà de comunicació a la seva vida quotidiana, encara que el seu ús sigui parcial i episòdic. L’acte també permetrà celebrar que el pròxim 26 de novembre es compleixen 20 anys de l’adhesió d’Andorra a l’OIF.

A l’acte, obert a tot el públic, hi participarà la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, l’ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, la consellera de la OIF, Nivine Khaled, el director de l’Oficina del Quebec a Barcelona, Maël Solen Picard, i el periodista del diari Libération i escriptor d’origen malià, Balla Fofana. El moderarà el director del Fòrum de la Joventut d’Andorra, Anthony Francome. A més de la celebració d’aquest acte, també s’han preparat altres activitats que es poden consultar en línia a la web del ministeri d’Afers Exteriors.

tracking