Pensions

El fons de reserva de jubilació guanya 9 milions al febrer i arriba als 1.690

La guardiola de les pensions s’enfila fins als 1.690,03 milions d’euros

El president de l'FRJ, Jordi Cinca.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació ha tancat el mes de febrer amb un augment de nou milions d’euros respecte als diners que hi havia a la guardiola de les pensions a final de gener, que eren 1.681 milions. Segons les dades publicades pel fons de reserva de jubilació, a 29 de febrer hi havia 1.690,3 milions a la guardiola de les pensions. És una xifra rècord que supera en més de 20 milions d’euros els diners que hi havia al fons a final d’any, que eren 1.669,69 milions.

La rendibilitat del conjunt de la cartera del fons de reserva de jubilació ha estat del +0,51% al febrer i acumula un 1,22% aquest any. Aquest mes la renda variable ha seguit la tendència alcista (+4,05%), mentre que la renda fixa ha baixat (-1,03%) a causa de la possibilitat que les baixades de tipus d’interès per part dels bancs centrals arribin més tard del que s’esperava.

La rendibilitat acumulada en els últims deu anys per la guardiola de les pensions és del 25,23%. Mentre que en els últims dotze mesos la rendibilitat acumulada és del 9%. La volatilitat anualitzada en els últims cinc anys és del 6,03%.

Respecte al posicionament de la cartera, té en renda fixa i monetària el 61,4% dels diners i en renda variable, el 29,6%. El 9% restant està en altres actius.

La rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, com estableix l’objectiu marcat per la llei.

Des del fons de reserva de jubilació s’explica que als Estats Units d’Amèrica les dades macroeconòmiques publicades segueixen sent positives i indiquen que l’economia es manté forta. A l’eurozona les dades són més dèbils tot i que es comencen a recuperar. L’IPC se segueix moderant a ambdues zones i els analistes preveuen les primeres rebaixes de tipus d’interès al juny.

tracking