EL DESCONTROL DE LES PENSIONS D'INVALIDESA

La comissió de la CASS té tres mesos per elaborar l'informe

Cerni Escalé durant la sessió del Consell d'ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’enquesta per esclarir els incidents relacionats amb el pagament de pensions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social va prendre forma ahir al Consell General. Tots els grups van votar a favor de crear un grup de treball format per tres membres del grup parlamentari demòcrata, dos de Concòrdia i un membre de cada partit restant, així com el conseller no adscrit, Víctor Pintos. Ho van fer després que la majoria i la minoria arribessin a un acord. El president serà un membre del Partit Socialdemòcrata.

El termini serà de tres mesos inicials amb la possibilitat d’afegir-ne tres més si s’escau, però el president de Concòrdia, Cerni Escalé, va apuntar en declaracions posteriors al Consell que “creiem que no serà necessari ampliar el termini de treball”. La comissió començarà la feina “aquesta mateixa setmana”, va afegir Escalé.

El president del grup parlamentari demòcrata, Jordi Jordana, va celebrar l’entesa a la qual van arribar majoria i minoria, i va explicar que “estàvem oberts a arribar a un acord i al final tots volem aclarir els fets i no tenim cap inconvenient per buscar responsabilitats si s’escau”, va puntualitzar Jordana, que en un principi va apuntar que la recerca de responsables no havia de ser part de la feina del Consell, però ho van incloure a petició de Concòrdia.

Els consellers generals de la comissió seran escollits pels grups parlamentaris i l’objectiu d’aquesta serà elaborar un document per “esclarir totes les causes i circumstàncies” que han portat a la problemàtica de la CASS i “aclarir els fets que puguin ser susceptibles de responsabilitat”, va explicar Escalé.

La comissió examinarà la documentació relacionada amb el pagament irregular de pensions i podrà sol·licitar la paperassa que cregui convenient. També farà comparèixer aquelles persones que puguin aportar informació d’interès relacionada amb l’objecte de la comissió. Les compareixences seran públiques, però es podran fer a porta tancada quan siguin persones no vinculades amb la CASS o càrrecs públics. Les deliberacions no seran públiques, però seran reflectides en un dictamen en el Butlletí del Consell General.

tracking