Consell de ministres

Govern vol saber quants turistes pot albergar el país

L'Executiu ha encarregat un estudi per valorar la capacitat de creixement dels pisos turístics

Multitud de turistes a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha convocat un concursper elaborar l’estudi de capacitat de càrrega turística del paísi saber les mesures necessàries per garantir la sostenibilitat i la qualitat d'un sector que és "un dels pilars socioeconòmics d’Andorra". La decisió ha estat aprovada al consell de ministres i haurà dedeterminar si el parc d’allotjaments turístics actual està "correctament dimensionat" i quina seria la capacitat de crèixer.

L'estudi haurà de tenir en compte alguns criteris de creixement, com ara, la sostenibilitat econòmica dels allotjaments turístics, la repercussió actual i futura sobre la població nacional, els operadors turístics, els visitants i el rol de les segones residències.També haurà de tenir present l’impacte sobre la mobilitat, la capacitat hospitalària i les necessitats de personal per al sector turístic. Els projectes s’han de presentar abans de les15 hores del 6 de maig.

Millora de la canalització d'aigua a les carreteres

El Govern ha convocat un concurs públic per a millorar els passos d’aigua i drenatgesen els entorns de rius i torrents a totes les carreteres secundàries i generals del país. L'objectiu és evitar el màxim de talls de carreteres davant d'episodis de precipitacions excepcionals. Es licita una obra per a la capital i Sant Julià de Lòria, unaper Canillo i Encamp, una altra perla Massana i Escaldes i una darrera per Ordino.Els projectes s’han de presentar abans de les 17 hores del 6 de maig.

tracking