EL DESCONTROL DE LES PENSIONS D'INVALIDESA

Deu pensionistes fan al·legacions contra la retallada de la prestació

per contestar a la decisió de la CASS a partir de la notificació i el termini finalitza per als darrers convocats dilluns vinent

El director i el president de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS va començar el 20 de febrer i va finalitzar l’1 de març el procés d’informar els afectats per la revisió de les pensions d’invalidesa de tipus 1 com quedava la quantia de la seva prestació. En el document entregat als beneficiaris se’ls informava que tenien deu dies hàbils per formular al·legacions contra la decisió de la parapública amb la documentació que creguessin pertinent. A dia d’ahir, deu dels afectats havien formalitzat un escrit de resposta. El termini límit depèn de la data de la notificació, amb la qual cosa els darrers afectats a rebre la seva notificació, els convocats l’1 de març, podran fer-ho fins dilluns vinent. La notificació de la regularització de la prestació queda consolidada en els casos dels beneficiaris que no hagin expressat cap oposició.

Tal com van indicar des de la parapública, el gabinet jurídic i l’àrea de pensions revisaran cadascuna d’aquestes al·legacions. Si s’accepta el que discuteix el beneficiari es modificarà l’import recalculat i si no s’accepta quedarà conforme a allò notificat. Sigui quina sigui la decisió s’informarà l’afectat de la resolució ferma. A partir de llavors s’obrirà la via del recurs per elevar-ho, en primer lloc, al consell d’administració de la parapública, que l’haurà d’estudiar.

La CASS va citar els 213 beneficiaris d’una pensió d’invalidesa de tipus 1 afectats per la revisió després d’haver fet el pertinent control sistemàtic –el que no s’havia fet fins aleshores– sobre la totalitat de les retribucions que s’abonen. Les convocatòries finalment van ser 244 a conseqüència d’un error d’impressió en la primera carta que va obligar a tornar a cridar algun pensionista. Però no s’ha pogut contactar amb totes les persones afectades i cinc seran advertides a través d’un edicte al BOPA. El pagament revisat ja ha estat efectiu a partir d’aquest mes de març i a partir de l’abril la regularització de la quantia de la prestació de la totalitat de beneficiaris es farà de manera automàtica per evitar disfuncions futures.

Amb la notificació de la revisió a la baixa es comunicava als afectats la possibilitat d’acollir-se a alguna prestació social. En finalitzar el procés set persones havien demanat el suport d’Afers Socials. La pensió d’invalidesa de tipus 1 permet seguir treballant als beneficiaris i, per tant, s’ha de fer un control periòdic sobre la seva retribució salarial per corroborar que es manté en els topalls fixats inicialment, i que es calculen sobre la base del que cobrava abans que es declarés la discapacitat.

tracking