AFERS SOCIALS

Casal defensa la tasca del CREI davant la fugida del jove

El menor escapat del centre formava part dels cinc usuaris que fan estades de 24 hores

Guillem Casal en la roda de premsa posterior al Consell de MinistresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"No estem parlant d'un centre de reclusió,estracta d'un centre d'educacióintensiva, on a més d'aplicar els protocols, també hi ha l'actuació de cada jove", ha subratllat Guillem Casal, el ministre portaveu en ser interpel·lat sobre el cas de fugida d'un menor del Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI), aquesta tarda en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Segons Casal, actualment al CREI hi ha set menors que van al centre de dia, mentre que hi ha cinc que fan estades de 24 hores. Dins d'aquest darrer grup estaria el menor que va fugir del centre ja fa uns dies i que encara no ha estat localitzat per la policia. En aquest sentit, el ministre ha explicat quea hores d'ara, tant la policia, com afers socials i el mateix centre estan fent un seguiment coordinat del cas.

Casal també ha volgutposar en valorla tasca que realitza el centre,emfatitzantque els professionals "realitzen una atenció personalitzada de cadascú dels usuaris", i exposant els diferents protocols que segueix el CREI, sense descartar que en cas de ser necessari es podrien fer canvis. D'una banda, el centrefareunióquinzenals per revisar els protocols i analitzar si s'han de fer canvis, i a més, a més, cada tres mesos, es manté una reunió interministerial, des d'Educació, Salut i Afers Socials per valorar si cal realitzar canvis. Casal també ha detallat quearahi ha 16 protocols sobre el centre duts a terme per la policia i el ministeri.

tracking