EL CANVI ES FARÀ A LA PRIMAVERA

La velocitat al túnel de Tresponts passarà a ser de 80 per hora

La velocitat dins de la galeria estava limitada a 60 quilòmetres per hora des que es va inaugurar el tram, fa gairebé dos anys i mig

El túnel de Tresponts.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El límit de velocitat al túnel de Tresponts, a la carretera C-14 al seu pas per l’Alt Urgell, quedarà normalitzat a 80 quilòmetres per hora a partir de la primavera. Ho farà després de gairebé dos anys i mig amb la velocitat limitada a 60 quilòmetres per hora per problemes derivats amb els corrents a l’interior de la galeria. El departament de Territori de la Generalitat ha informat que els tècnics estan treballant perquè “durant” aquesta primavera pugui entrar en funcionament un “sistema automatitzat de gestió del trànsit” a l’interior i als voltants, que detecti la presència de vehicles de mercaderies perilloses, i que permeti incrementar la velocitat màxima permesa a l’interior de la galeria quan no n’hi hagi presència. El sector d’aquest tipus de transport calcula que cada dia circulen per aquesta via “entre 10 i 15 vehicles”.

Quan entri en funcionament, els conductors que travessen el pas subterrani podran incrementar la velocitat màxima fins als 80 quilòmetres per hora a excepció de quan el sistema detecti els vehicles de transport de matèries perilloses. Aleshores, els panells lluminosos del túnel alertaran de la limitació de velocitat, que tornarà a ser de 60 quilòmetres per hora. Així facilitaran la incorporació d’aquests vehicles a la via.

Cal recordar que des de final del 2022 (un any després de la inauguració del túnel de Tresponts), els vehicles de mercaderies perilloses no poden circular per l’interior de la galeria. La mesura afecta els que van carregats i circulen en direcció la Seu, que ho fan per la carretera antiga. Un semàfor a la boca nord de la infraestructura facilita la reincorporació d’aquest tipus de transport.

tracking