GRANS PROPIETARIS

La coordinadora detecta trampes per apujar els lloguers

La coordinadora de l’habitatge alerta d’una desena d’augments de l’arrendament encoberts

Un conjunt de vivendes a la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora per un Habitatge Digne ha detectat una desena de casos de “grans propietaris o agents especuladors” que utilitzen trampes per augmentar els lloguers. Fonts de l’organització van explicar que l’estratègia més comuna és “la trampa del fill”, que consisteix en el fet que els propietaris s’aprofiten d’un forat a la llei, que dicta que pots expulsar un llogater si és perquè un familiar directe (fills, germans, pares...) s’estableixi al domicili. Llavors, el que fan els arrendadors és fer servir aquesta excusa per després tornar a arrendar la vivenda a un preu molt més elevat del que pagava l’anterior inquilí. Altres propietaris estarien afegint despeses de calefacció extra a les vivendes que tenen arrendades per tal d’apujar artificialment el preu del lloguer, segons van apuntar les mateixes fonts de la coordinadora.

Per aturar aquests grans propietaris i especuladors que estan fent augments de lloguer encoberts, fonts de la coordinadora van explicar que “amb la llei a la mà, ens coordinem amb l’Institut Nacional de l’Habitatge per veure quines opcions tenim”. D’altra banda, també aprofiten la pressió mediàtica de les xarxes i els mitjans de comunicació per dissuadir els infractors i perquè el públic en general es pugui assabentar de les males pràctiques que alguns agents estan efectuant. En l’àmbit més personal, des de la coordinadora ofereixen ajuda i suport a les víctimes de les males pràctiques immobiliàries i fan “un seguiment estret dels diferents casos”, va matisar la font d’habitatge digne.

A més, des de la plataforma van apuntar que estan seguint de prop campanyes com la del cas dels germans Ruiz, que el mes de gener passatvan aconseguir aturar el seu desnonament, però a principi de març el Tribunal Superior va rebutjar els dos darrers recursos del seu advocat i ara hauran de recórrer al Tribunal Constitucional per tal de poder continuar al pis on viuen des de fa més de 40 anys.

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) va contactar amb la Coordinadora per un Habitatge Digne perquè se sumi a les mobilitzacions que té programades per als pròxims mesos, però fonts de la plataforma van apuntar que estan negociant internament per veure si finalment s’uneixen a la proposta del sindicat. L’USdA estaria preparant una manifestació amb diferents agents socials del Principat per tractar la problemàtica de l’habitatge, així com el poder adquisitiu de la ciutadania i la condonació del deute de la CASS, a la qual el sindicat s’oposa.

tracking