COMMEMORACIÓ

Els bombers demanen més recursos humans al Govern

Jordi Farré destaca que la plantilla no ha augmentat en els últims 10 anys

Celebració de la Patrona dels BombersFernando Galindo

detail.info.publicated
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

El director del cos de bombers, JordiFarrè, ha aprofitat l'acte de celebració del patródel cos per reivindicar la falta de recursos que està patint el cos.Farréha destacat que "hi ha el mateix nombre d'efectius que fadeuanys tot i que Andorra ha canviat". Actualment, dins la plantilla hi ha 120 efectius, però el cos demana implementar-la amb 15 o 20 places de nova creació.

El cap de govern, Xavier Espot, durant la seva intervenció ha manifestat que"el Govern volcontinuardestinant recursos al cos de bombers per garantir el servei", a més ha destacat que durant els últims anys s'han "anat cobrint les places que quedaven vacants" però ha destacatque "ha arribat el moment de cobrir noves places". Laministrade Justícia i Interior, EsterMolnèha assegurat que durant l'any 2014 es va incrementar els efectius del cos de Bombers, però va ser degut "l'atribució del cos sanitari" però ha expressat que "aquest missatge ens l'hem de prendre seriosament i analitzar-lo dins de la mesura de les possibilitats pressupostàries". Xavier espot ha destacat el fet que amb els plans d'igualtat que s'estan elaborant s'espera que "hi hagi més bomberes, ja que els cossos especials han de ser representatius i il·lustratius a la realitat social".

Pel que fa a la graella salarial, Molnè ha explicat que estan treballant i ara mateix preparant l’edicte per contractar una empresa que faci un estudi “i tenir els resultats de cara a finals d’any i les conclusions que en surtin s’implementaran al pressupost de l’any 2025”. Jordi Farré per la seva part va posar sobre la taula que “tenim un diàleg fluid amb els diferents sindicats, però ara per ara no tenim constància de fer una vaga”. Farré va manifestar que “cal una revisió de les graelles salarials”. El president de l’associació de bombers d’Andorra, Joan Torra ha recalcat que “amb el compromís de Govern de fer l’estudi de les graelles hem aixecat la vaga, estem a l’espera que ens diguin alguna cosa”.

tracking