Sobrepagament als beneficiaris

Macron no veu inconstitucional la condonació del deute de les pensions de la CASS

L'USdA havia demanat l'empara del Copríncep francès pel canvi de llei perquè la Seguretat Social no reclami els diners que ha pagat de més

El Copríncep francès, Emmanuel MacronÉlysée.fr

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis del Copríncep Emmanuel Macron consideren que la modificació de la Llei de la CASS que els grups parlamentaris van aprovar en la llei del pressupost per condonar el deute pel sobrepagament de les pensions d'invalidesa no és contrari a la Constitució. Macron respon així a la petició de l'USdA sol·licitant l'empara del Copríncep francès per demanar un dictamen previ del TC sobre el canvi legislatiu perquè la Seguretat Social no reclami els diners als beneficaris que han cobrat de més per l'error de la parapública.

Macron exposa en la carta enviada a l'USdA que els seus serveis han analitzat el contingut de la disposició quarta on s'inclou el canvi legislatiu i han considerat que "en aquesta fase no es troben tots els elements" per demanar l'informe previ per possible inconstitucionalitat del text, tal com li demanava el sindicat.

El Copríncep francès atèn també la consulta de l'USdA sobre la revalorització de les pensions que no s'aplicava als no residents al país. En aquest cas van ser els serveis de Macron els que van advertir que presentarien l'incident d'inconstitucionalitat i el Consell General va intervenir per anunciar un canvi de la llei que va servir perquè Macron signés la llei del pressupost. I argumenten que en aquest cas no cal presentar el recurs al TC perquè els grups parlamentaris s'han compromés a presentar una proposició de llei abans de l'estiu per fixar que tots els pensionistes no residents tinguin una revalorització del que cobren amb efectes retroactius des de l'1 de gener.

tracking