Educació

Beques per als millors classificats al Campionat d'esquí escolar

Govern donarà 24 ajuts perquè els infants puguin entrar a un esquí club

Josep Anton Bardina i Meritxell Santuré han presentat les beques avuiSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació donarà becarà als tres infants no federats que obtinguin la millor classificació en cada categoria al Campionat d'esquí escolar perquè es puguin sufragar la quota per inscriure's a un esquí club durant la temporada 2024-2025. Els ajuts s'atorguen amb l'objectiu d'incentivar la participació dels alumnes en el campionat i per promoure la pràctica de l'esquí, segons ha informat el Govern.

Educació donarà 24 beques, la meitat per esquí alpí i la meitat per a esquí de fons en les categories U10 i U 12 masculina i femenina i si un dels tres millors classificats no vol la beca, aquesta s'oferirà al quart corredor i així successivament fins al desè classificat, indica el Govern. El secretari d'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, ha remarcat que aquest ajut mostra el compromís del Govern amb la promoció de l'esport i l'activitat físcia entre la joventut i ha recordat que des de fa anys l'esquí forma part del currículum escolar i amb les beques s'ofereix "l'oportunitat als escolars per desenvolupar el seu talent en aquest àmbit". La representant de la FAE, Meritxell Santuré, ha destacat que els ajuts són una manera "de captar talent" d'infants que sense beques no podrien formar part d'un esquí club i practicar l'esport a un nivell superior.

Els Campionats nacionals d'esquí escolar es celebraran a Ordino-Arcalís la setmana del 18 de març i a Naturland el dimecres 20 de març amb la participació dels alumnes que han obtingut els millors temps en les proves que s'han fet durant la temporada d'esquí.

tracking