Reacció a la querella

Consens es posiciona en favor de Montaner "per la democràcia"

La majoria del comú d'Escaldes argumenta que la líder d'AE estava "actuant en nom del càrrec que ostenta" i fa una crida a la separació de poders

La candidata a cònsol major de Consens, Rosa Gili.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consens ha mostrat el seu suport a la líder d'Andorra Endavant (AE), Carine Montaner, per la demanda de la Fiscalia de presó i inhabilitació per la querella interposada per Ferran Costa,ambaixador d’Andorra a les Nacions Unides, i avisa que condemnar-la pot resultar "perillós per a la democràcia, ja hi ha perdut bastant [la democràcia]". Així ho ha expressat la majoria del comú d'Escaldes-Engordany en un manifest als mitjans, declarant que les qüestions polítiques "interessen a tots", com és el cas de conèixer les remuneracions dels càrrecs públics,i ha argumentat queno s'hauria de jutjar a una consellera general "per actuar en nom del càrrec que ostenta". En canvi, ha reforçat que "gràcies a la polèmica sorgida, els salaris van ser publicats a la pàgina web del Consell General".

El grup ha posat l'accent enla necessitat de separar els poders legislatiu, executiu i judicial "per no pensar que pugui ser una persecució política"; i en aquest sentit, ha afirmat que casos com el de Montaner-Costa "demana sentit comú, ens volem quedar amb la idea d’un error en l’enfocament de la qüestió".

Consens ha lamentat que la justícia continua amb el cas i que "no es pot aturar de manerainocua, fàcil i ràpida" i ha fetuna crida en favor de la democràcia, afirmant que "és fràgil, ho veiem dia a dia al nostre voltant".

tracking