IGUALTAT

Ensenyat alerta que la bretxa salarial supera els 4.600 euros anyals

El síndic general referma que les dones no han de treballar més per "obtenir els mateixos drets"

El síndic general a la de debat pel Dia de la Dona celebrada al Consell GeneralConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Carles Ensenyat, ha posat sobre la taula durant la jornada de debat amb motiu del Dia internacional de la dona celebrat aquest matí al Consell General, la desigualtat que existeix en tots els àmbits.

Ha posat especial èmfasi en la diferència salarial entre homes i dones que suposa una variació d'uns 4.600 euros anuals, així com les penalitzacions envers les dones pel desig de ser mare en l'àmbit empresarial del país.

Segons Ensenyat, el treball dut a terme durant aquests anys ha permès "assolir avenços", però no "vol dir que les dones hagin de treballar més que els homes per obtenir els mateixos drets", ha puntualitzat.

En aquest sentit, la jornada del 8M organitzada pel Consell General es divideix en dues taules rodones, en les quals es discutiran els avenços i la paritat de la societat andorrana. La primera s'ha engegat aquest matí i ha estat formada per les conselleres o exconselleres generals Mariona González, Maria Reig, Núria Segués, i Roser Suñé, primera dona síndica, moderades per Ester Pons, que han conversat sobre la figura femenina en el món polític i la història dels avenços en la paritat. Aquesta tarda, la segona taula abordarà el paper de les dones en la societat andorrana en tots els sectors. En aquest sentit, la consellera general i presidenta de la delegació del Consell General a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE), Berna Coma, ha remarcat que l'organització de la jornada té com a finalitat assolir "una societat inclusiva i equitativa".

tracking