Dia de la Dona

Govern preveu incorporar un pla d'igualtat a l'abril

La intenció és garantir la no-discriminació entre dones i homes dins de l'Administració, el cos diplomàtic, el ministeri d’Educació i els cossos especials

El minut de concentració a la plaça Lídia Armengol

El minut de concentració a la plaça Lídia ArmengolFernando Galindo

detail.info.publicated
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

Els plans d’igualtat de Govern estaran disponibles a partir de l'abril, segons ha anunciat la secretària d'Estat d'Igualtat i de Participació Ciutadana, Mariona Cadena, tal icom estipula la Llei 6/2022 per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes.La secretària d'Estat ha explicat que s’està treballant per incorporar els plans dins de l'Administració, així com al cos diplomàtic, al ministeri d’Educació i als cossos especials -la policia, els bombers, els agents penitenciaris, els agents duaners i els banders-.

El minut de concentració a la plaça Lídia Armengol percommemorar el Dia de la Dona ha reunit a unacinquantena de treballadors de l’Administració i membres de l’Executiu. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha aprofitat l'ocasió per reivindicar la“paritat al país”, recalcant que dins del Govern i del consell de ministres existeix aquesta paritat sense necessitat de quotes. "Però això no reflecteix tota la societat andorrana”, ha explicat. "Encara és necessari continuar manifestant la necessitat de seguir avançant cap a la igualtat”, ha assegurat la ministra demanantque les discriminacions en l’àmbit laboral “és important denunciar-les perquè és quan nosaltres podem actuar i podem aprendre entre tots i educar perquè aquestes coses no passin”. Marsol ha afirmat que “no tinc coneixement de discriminació de gènere”.

tracking