SALUT

La branca sanitària de l'USdA posa el juny com a data límit

El sindicat alerta que si no es compleixen les seves demandes prendrà “mesures”

Un home creuant per davant de l'edifici del SAAS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera reunió entre el ministeri de Salut, el SAAS, el comitè d’empresa i la branca sanitària de l’USdA es va celebrar ahir i va acabar amb una promesa: el SAAS i el ministeri respondran a les demandes del sindicat abans de l’estiu. Ho va explicar el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, en declaracions al Diari, en les quals va apuntar que van traslladar un cop més les demandes del sector al ministeri, com l’augment salarial o les millores horàries. La reunió es va produir després que la branca sanitària de l’USdA publiqués el 21 de febrer un comunicat en què amenaçava amb una vaga del sector si no s’acceptaven les seves demandes arran del trencament del pacte d’estat de salut.

El portaveu de la branca sanitària, Jordi Samsó, va apuntar que “a la reunió hi ha hagut punts en els quals hem estat d’acord i altres en què no”. Els punts en comú van ser la necessitat de cercar millores en els horaris dels treballadors i dels salaris. En canvi, una de les reclamacions del sindicat per evitar la vaga continua encallada. El ministeri va seguir oposant-se al fet que la branca sanitària de l’USdA participi en el pacte d’estat de salut en creure que ja té representació mitjançant el comitè d’empresa.

El comitè d’empresa del SAAS, que va amenaçar de dimitir quan es va publicar el comunicat de l’USdA, continuarà treballant, segons va explicar Samsó, “a l’espera d’una resposta a les seves demandes a curt termini”. Tant Samsó com Ubach van alertar que si la resposta que reben és negativa “es prendran mesures”, com podria ser la vaga.

Ubach va lamentar que actualment hi ha dos projectes de país en matèria de sanitat. El de l’USdA, que vol una sanitat pública “que sigui l’enveja de tothom, com abans”, i que compti amb condicions laborals suficients per atraure els millors professionals. I la visió del ministeri, que aposta per una cobertura privada.

MANIFESTACIÓ

L’USdA està preparant la manifestació més important fins ara. Ho va dir Ubach, que va remarcar que l’acord dels grups parlamentaris sobre l’habitatge “no és suficient i no crec que la situació s’estigui arreglant”. El secretari general de l’USdA va lamentar que el cap de Govern “va dir que estava preocupat per l’especulació immobiliària, però no està fent res per lluitar-hi en contra”.

La mobilització, que està prevista per als pròxims mesos, englobarà temes com els salaris i el poder adquisitiu, així com les pensions de la CASS.

tracking