LITERATURA

Bomosa Fundació presenta el premi Bagaleu de novel·la curta de ficció climàtica

L'obra guanyadora obtindrà 3.000 euros i la finalista 1.500 euros

Acte de presentació premi BagaleuBomosa Fundació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BomosaFundació ha tret un nou certamen literari, el premi Bagaleu de novel·la curta de ficció climàtica, amb l'objectiu depromoreel talent alhora que estimular la reflexió sobre el canvi climàtic.

El premi contempla una obra guanyadora, premiada amb una dotació econòmica de 3.000 euros i una obra finalista dotada amb 1.500 euros. Ambdues obres es publicaran en un volum conjunt per l'editorialChronos.

Entre els requisits de la convocatòria, consten el de cenyir-se a la temàtica de ficció climàtica, així com que Andorra sigui un dels escenaris principals, ja que tal com indica el comunicat, "com a territori de muntanya, és especialment sensible als efectes del canvi climàtic".Finalment, també es valorarà que les obres aportin solucions.

Durant l'acte de presentació, Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports, ha manifestat que"el naixement "el naixement d'un nou certamen literari, que a més apunta a gèneres que fins ara no tenien cabuda en altres premis que es convoquen al país, és una notícia excel·lent".

tracking