Commemoracions

Lectura col·lectiva per celebrar el Dia internacional de les dones

Tindrà lloc el dijous vinent a les 19:00 hores a la Trenca.

Presentació lectura col·lectiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Andorrà de les Dones i l'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Trebolet, amb el suport de la representació del Copríncep francès, han presentat aquest matí l'acte organitzat per celebrar elDia Internacional de les Dones. Una lectura col·lectiva bilingüe d'extractes de l'obra L'esdeveniment/L'évènementde l'autora Annie Ernaux, que tindrà lloc eldijous vinenta les 19:00 hores a la Trenca.

El llibre narra l'experiència viscuda per l'autora a la seva joventut, el moment del seu avortament clandestí. Una història autobiogràfica, dura i sensible alhora, amb valor d'exorcisme, explicada amb la senzillesa violenta i cruel dels fets.

MontserratRonchera, secretària general de l'Institut Andorrà de les Dones, explica que "és una excel·lent idea i un element més de reflexió que portaErnauxi vam acollir la proposta de l'ambaixada molt positivament", "I més pel que fa a la realitat andorrana".

L'acte, de caràcter públic, comptarà amb la participació de diferents lectores i lectors com EldaGaete, Lara deMiguel, ClàudiaCunill, Marc Vila, Iñaki Rubio i MontserratRonchera. A més,entremigde les lectures hi haurà actuacions musicals a càrrec del Toni Gibert al piano, quesónmelodies a les quals fa referència molt concretament l'escriptora al llibre. Annie Ernaux va rebre l'octubre de 2022 el Premi Nobel de Literatura.

tracking