SISTEMA SANITARI

Enquesta nacional per saber l'estat de la salut de la població

Participaran 900 residents majors de 15 anys i s'esperen els primers resultats el 2025

Helena Mas en la presentació de l'enquesta de salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern llança una enquesta nacional per aquest 2024 per conèixer l'estat de salut dels residents. "És un projecte prioritari del ministeri que ens permetrà tenir una eina transversal amb molta informació", ha dit la ministra de Salut, Helena Mas. Mas ha avançat que els primers resultats es tindran a principis del 2025 i que en l'enquesta participaran 900 residents de forma aleatòria i equilibrats entre sexe i edat, les dades de la qual estaran sota l'administració i l'explotació de l'Andorra Recerca Innovació (AR+I).
"Volem saber on i com estem en termes de salut", ha comentat la titular de Salut. L'enquesta tindrà unes 100 preguntes i té un caràcter molt personal, per això el treball de camp es farà a les llars dels enquestats i d'una forma "molt confidencial". Aquesta enquesta, quedividirà el mostreig per parròquies,forma part d'una de les tres que es volen dur a terme aquest any, a més d'una destinada als adolescents i una altra infantojuvenil.
Mas parla del pacte de Salut
La ministra s'ha mostrat confiada a la consecució d'un consens pel pacte d'estat de Salut perquè sigui "el màxim de col•laboratiu possible" i convida a "tots els partits polítics a sumar-s'hi".
tracking