Meteo

Equipaments obligatoris per accedir a França

La nevada obliga a circular amb pneumàtics especials a l'RN-20, l'RN-22 i l'RN-230

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nevades d'anitha complicat el trànsit al nord del territori on més acumulacions de neu hi ha hagut. Mobilitat ha obligat des de primera hora del dia dur equipaments especials a l'RN-22 i a l'RN-20 per accedir a França i a l'RN-230 per anar al coll de Puymorens. L'obligatorietat ha afectat al llarg del dia i dins del país, ha estat obligatori circular amb pneumàtics especials a la general 2 a partir de Canillo fins al port d'Envalira, a la general 3 des d'Ordino fins al Serrat, a la general 4 a Pal i a la general 5 per accedir a Arinsal.

La nevada ha deixat una enfarinada a les valls centrals i quasi 40 centímetres de neu al nord, concretament, 38 a Coll Pla. Segons va indicar la previsió de Meteo, la cota se situaria principalment a la part alta i podria baixar fins al 1.000 metres. A Sorteny s'ha acumulat 20 centímetres i a Fontverd i a Perafita, 13.

Les precipitacions han continuat al nord durant la jornada amb "nevades febles", que podrien aportar fins a 10 centímetres suplementaris a partir dels 2.000 metres d'alçada, segons Meteo. Pel que fa al vent, s'ha mantingut durant el dia l'avís groc activat des d'ahir a les parròquies altes per fortes ràfegues que arriben als 80 quilòmetres en alçada. El servei meteorològic informa que la ventada farà estendre la neu "puntualment arreu".

tracking