ECONOMIA

L'IPC avançat del febrer cau al 4,3% per la baixada del preu dels aliments

La reducció dels preus dels aliments ha estat clau en la caiguda de l’IPC

Els aliments han baixat de preu al febrer.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de preus al consum (IPC) ha disminuït fins al 4,3% el febrer, una dècima per sota del 4,4% registrat el gener, segons l’indicador avançat publicat ahir per Estadística. El departament explica que la baixada de la inflació està motivada per la rebaixa en els preus d’aliments i begudes no alcohòliques. I destaca que l’evolució de vestit i calçat, habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, a més de transports i esbarjo, “haurien contribuït a augmentar la inflació”. Fa un any l’encariment dels preus estava disparat, amb una pujada del 7,5%.

L’IPC avançat dels països veïns al febrer ha baixat també. A Espanya s’ha quedat en el 2,8%, sis dècimes per sota del gener, i a França l’indicador marxa un 2,9%, dues dècimes inferior al mes anterior.

Estadística especifica que l’indicador avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 97% dels preus de febrer entrats. Per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

tracking