PROTESTES DELS AGRICULTORS CATALANS

El tall a la C-14 no afecta les reserves hoteleres

Els hotels experimenten poques cancel·lacions malgrat les mobilitzacions dels agricultors

Els pagesos catalans van tallar ahir la C-14 al seu pas per Ponts.Marc Basco

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Els talls de carreteres dels pagesos catalans van tenir menys afectacions del que s’esperava. Dijous al vespre els agricultors catalans van explicar que s’estaven reunint en assemblees per efectuar diferents mobilitzacions durant aquest divendres perquè no estaven satisfets amb l’acord a què s’havia arribat amb la Generalitat de Catalunya. Tot i això, les protestes van ser menors de les que hi havia previstes i molt localitzades. S’havia comentat de bloquejar el túnel del Cadí i altres carreteres, com la C-14 o la C-16, per la qual cosa podien perjudicar alguns dels principals accessos per arribar fins al país. Finalment, el punt més proper del Principat on es va restringir el pas de vehicles va ser a Ponts (C-14), encara que els conductors van disposar de rutes alternatives per estalviar-se les cues, desviant-se a la C-26 i a la C-1412a a Solsona. També hi va haver manifestacions en altres indrets de Catalunya.

La C-14 va estar tallada en els dos sentits de la circulació en un tram de mig quilòmetre. Els treballadors del sector primari van tancar la via per protestar per la situació del sector des de les quatre de la tarda a la rotonda de l’hotel Pedra Negra de Ponts. El primer tancament va ser més aviat simbòlic, ja que va tenir una durada d’uns 10 minuts, i després ho van repetir a les cinc de la tarda, tot i que aquesta vegada s’hi van quedar fins a la nit, segons va informar el Servei Català de Trànsit. La intenció dels pagesos concentrats en aquesta manifestació és continuar els talls el cap de setmana, però en principi no hi passen la nit. De totes maneres, no està del tot clar perquè ho van decidint tot sobre la marxa a través de petites assemblees que mantenen entre ells.

Bona part dels hotels consultats per aquest mitjà no van patir pràcticament cancel·lacions durant el llarg del dia d’ahir. A més, l’ocupació en les parròquies centrals frega el 100% aquest cap de setmana. Així ho van mencionar els establiments hotelers com el Cosmos, l’Espel, l’Isard, el Cérvol i l’Aston. El recinte que va patir més va ser l’Aston, amb sis anul·lacions, mentre que l’Espel en va registrar una només, però, malgrat això, fonts del primer allotjament van explicar que estan al 90% i en el segon cas voregen la plena ocupació; la resta estan al complet pràcticament.

La retenció de vehicles que hi va haver a Ponts.

tracking