beneficiaris per invalidesa

La CASS comença a rebaixar les pensions amb sobrepagaments

Set pensionistes han demanat suport de l'assistenta social d'Afers Socials

Façana de la CASS.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS ha fet 244 convocatòries a beneficiaris de pensions d'invalidesa de tipus 1 per comunicar-los que tindran una rebaixa de la retribució perquè s'ha detectat que han estat cobrant més del que havien de rebre de la Seguretat Social. La parapública regularitzarà en els abonaments d'aquest mes les retribucions dels pensionistes que es va detectar al gener que tenien un sobrepagament incorrecte per la falta de control en la gestió des de la CASS. I als beneficiaris que no tenen un canvi de pensió al març se'ls ha anunciat que poden tenir-la a partir de l'abril perquè ja s'aplicarà el càlcul automàtic i la seva pensió podria variar en funció dels seus ingressos mensuals, "com s'havia d'haver recalculat sempre", ressalten des de la CASS.

La parapública ha informat que el procés de comunicació amb els afectats ha finalitzat avui i que des del 20 de febrer fins ahir s'han fet 244 convocatòries, més de les inicialment s'havia estimat perquè en la primera carta "es va detectar un error d'impressió i es va haver de tornar a convocar algun pensionista". La primera xifra que es va donar de les pensions que s'havien de revisar va ser de 213.

La CASS explica en el comunicat que hi ha 7 assegurats amb pensions d'invalidesa del grup 1 que "han demanat suport de l'assistent social destacada pel departament d'Afers Socials" per atendre les persones que consideren que han de rebre algun ajut per la rebaixa de la pensió. Sis dels beneficiaris d'aquestes pensions no han pogut ser localitzats i s’està enviant convocatòries per altres mitjans o que es notificarà a través del BOPA.

La CASS recorda que, a partir del moment en que s’ha realitzat la notificació, els pensionistes tenen 10 dies hàbils per realitzar al·legacions, i passat aquest temps, es comunica la resolució ferma del nou import.

tracking