Sant Julià

L'AMPA de l'escola francesa perd 8.000 euros al febrer

L'entitat va informar els pares que el ministeri d'Educació treballa per solucionar el problema de la cantina

L'entrada a la cantina de l'escola francesa de Sant Julià.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Pares de l'Escola Francesa Sant Julià (APACEF) ha tingut unes pèrdues d'uns 8.000 euros al febrer segons van informar al secretari d'Estat d'Educació, Josep Anton Bardina, en una reunió celebrada dilluns on els hi va demanar el detall de totes les despeses que han d'assumir. El negatiu estaria motivat pel que es paga a l'escola andorrana pel càtering durant 15 dies, la contractació de monitoratge, d'assegurances i prevenció de riscos o els monitors d'activitats, entre d'altres. L'entitat ha enviat una carta als pares explicant els punts que es van tractar a la trobada organitzada pel tancament de la cantina del centre que ha provocat que els nens tinguin el servei de menjador de l'escola andorrana.

Bardina va comunicar a l'entitat que tindran una subvenció d'uns 18.000 euros que correspon al període de gener a desembre i va assegurar als pares que les famílies becades per al menjador "no han de preocupar-se, han d'estar tranquil·les i no han de reclamar res en persona" perquè els escolars tindran el servei "assegurat fins a final de curs", segons recull la carta. L'APACEF indica que les beques de menjador beneficien a 13 nens i una desena han rebut ja la subvenció per un import de 8.900 euros que hauria cobrat la comissió gestora i els altres estan pendents d'abonar per part del ministeri de Finances.

El secretari d'Estat d'Educació va explicar que Govern "està estudiant el problema del nostre menjador". I l'entitat assenyala que se li va plantejar la "continuïtat del servei i sostenibilitat del menjador a llarg termini" perquè 30 nens deixen l'escola aquest curs i això dificulta encara més quadran els números en positiu. Bardina va comentar que d'altres escoles "per a mantenir la solvència i sostenibilitat d'aquesta, han augmentat la quota de forma que ha permès mantenir el servei".

tracking