TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

CASS

El centre Farràs es juga quedar fora de les especialitats convencionades

L’expedient està en fase de resolució per determinar si es conclou amb una sanció

El departament d'atenció al públic de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La negativa del centre de radiologia Farràs a fer servir la història clínica compartida (HCCA) dels pacients li pot sortir molt cara si no s’avé a raons i la CASS considera com a falta greu o molt greu la seva reticència inamovible. Fonts de la seguretat social van explicar ahir que ara l’expedient es troba en la fase de resolució i que la decisió podria fins i tot descovencionar el centre, és a dir, que quedi fora de l’estructura de la sanitat pública i els seus actes no siguin reemborsables per la CASS.

La CASS no està fent més que seguir el procediment establert per a aquests casos i que està pactat amb el Col·legi de Metges (COMA) a través d’un conveni. Inicialment, s’obre un expedient i es deixen deu dies perquè el metge o centre mèdic afectat pugui fer les seves al·legacions. Posteriorment, s’entra en la fase de resolució, que permet seguir dues vies: tancament del cas o obertura sancionadora, amb el coneixement de la comissió de seguiment CASS-COMA.

La segona opció dona peu a un nou període d’al·legacions per deixar pas a la resolució final, amb sanció o sense, que depèn de la tipificació de la falta. En cas que sigui qualificada de greu o molt greu, segons la CASS, es pot decidir que el professional sancionat sigui desconvencionat, mesura que òbviament seria negativa per al centre i per als seus usuaris fidels.

Dels quatre centres de diagnòstic per la imatge existents, incloent-hi l’hospital, un està fora del circuit. La ministra de Salut, Helena Mas, va informar la consellera del PS, Susanna Vela, que al doctor Farràs se li ha obert un expedient informatiu “per conèixer i analitzar l’estat de la integració i l’ús de la HCCA”, afegint que afecta “els professionals mèdics que hi exerceixen” i que “a partir dels resultats de les actuacions s’adoptaran les mesures escaients, si és procedent”.

La situació anòmala del centre de radiologia ha generat malestar en el col·lectiu sanitari que sí que participa en una eina clau del model sanitari per millorar la coordinació entre prestadors i evitar duplicitats, però que també els ha incrementat la càrrega administrativa. Les proves diagnòstiques es bolquen a l’historial i són consultables pels metges, excepte les realitzades per aquest centre, que les dona en suport digital als pacients perquè les portin al facultatiu que les hagi encomanat. El conflicte fa temps que dura.

tracking