sentència

La llogatera guanya la 'partida' a TheGrefg

Un defecte en la demanda del youtuber per fer fora la llogatera n’és el responsable

Pis de la veïna d'Escaldes al carrer de l'Obac.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Revés judicial per al youtuber TheGrefg. El Tribunal Superior tomba la resolució de la Batllia que en primera instància va avalar el desnonament de la padrina del carrer de l’Obac d’Escaldes per un defecte en la demanda que va presentar la propietat de l’edifici, l’empresa Grefito, del youtuber resident.

“La meva clienta va experimentar una situació d’indefensió perquè els motius no es van presentar en la demanda de desnonament”, va explicar l’advocat de la inquilina, Pere Cristòfol, en una conversa al Diari. Segons relata Cristòfol, la situació d’indefensió ve provocada perquè l’explicació dels motius amb els quals es volia tirar endavant amb el desnonament es van exposar, per primera vegada, durant el judici en vista oral. “No es deduïen els motius en la demanda, només es van especificar en la vista oral”, va apuntar el lletrat.

El recurs d’apel·lació de la defensa es va presentar al Tribunal Superior el setembre del 2023, cinc mesos després que l’empresa del youtuber espanyol entrés a tràmit a la Batllia la petició per fer fora del pis a la llogatera. La vista va ser al juliol i el judici va quedar vist per sentència un mes més tard, a l’agost. Els fets, però, venen de lluny. Els fets inicials es remunten al 27 de gener del 2021, quan l’advocat de la padrina va interposar un interdicte a la Batllia de guàrdia per unes “pertorbacions” a l’edifici que van provocar una glaçada a les canonades i que van impossibilitar-li tenir aigua a casa seva durant 15 dies, provocades per la retirada dels finestrals dels pisos deshabitats de l’edifici.

Aquell mateix febrer el cas va arribar a la Batllia civil. La propietat va apel·lar les mesures provisionals al Tribunal Superior, que va donar la raó a la inquilina gairebé en la totalitat l’octubre del 2022, un any després. Tot i això, la propietat va apel·lar al novembre i al desembre va haver-hi una nova demanda sobre l’execució de mesures provisionals que mai es van arribar a complir. La decisió del Superior també dona la raó a la padrina quant a l’interdicte i la propietat es veurà obligada a fer els tancaments dels altres pisos. “La meva clienta està satisfeta per poder viure en unes condicions segures”, va comentar l’advocat.

tracking