AMBULÀNCIES

El SAAS dota amb 1,5 milions la nova concessió del transport

El plec de bases manté el mateix nombre d’ambulàncies i fa respectar el conveni

Una ambulància pel carrer Prat de la Creu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SASS preveu una aportació d’1,5 milions d’euros per a la concessió del transport medicalitzat no urgent, una quantitat bastant superior que la del plec de bases del 2021, que va ser de poc més un milió d’euros, encara que les empreses van licitar a la baixa per aconseguir l’adjudicació, fet que ha estat clau per a la renúncia d’Andorrana de Transport Sanitari, que hi va renunciar per no poder assumir la despesa del servei amb el conveni col·lectiu pactat amb els treballadors. L’increment suposa un 40% més.

La resta de condicions no varien. El mateix nombre d’ambulàncies i la mateixa tasca. En el plec de bases, al qual ha tingut accés el Diari, el SAAS aclareix que el contracte és per una durada superior a un any, “objecte de revisió anual, sense que la variació pugui ser superior a la variació percentual que experimenti l’IPC”.

En el document es remarca que l’adjudicatari queda obligat a subrogar-se en tant que patró del personal que sigui necessari per a la prestació del servei objecte del present plec de bases, de l’empresa que anteriorment realitzava el transport sanitari, “considerant-se que hi ha una continuació en la relació laboral dels treballadors subrogats i l’adjudicatari. En aquest sentit, l’adjudicatari haurà de respectar la planificació horària i vacances de l’any en curs dels empleats subrogats”. Només serà objecte de subrogació el personal amb contracte de durada indeterminada. Hi ha una excepció: “Un cop vençut el contracte de prestació de serveis, si és assumit internament pel SAAS o per un altre organisme públic, aquest quedarà eximit de subrogar el personal”.

L’adjudicatari disposarà de 10 ambulàncies (vuit d’operatives i dues de reserva), en les condicions necessàries per constituir ambulàncies assistencials de classe B, segons la normativa europea, utilitzables com a ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SVB) i Suport Vital Bàsic amb DUI.

tracking