VA SORTIR DE LA CARRETERA

Els veïns van ser els primers que van ajudar el camioner atrapat

Un home de 50 anys resident al país va morir a conseqüència de les lesions que va patir en xocar el camió que conduïa

Els baixos afectats per l'impacte, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la zona de la carretera dels Cortals, a Encamp, on va ocórrer l’accident mortal d’un camioner, van ser els primers a intentar socorre’l. Un home de 50 anys resident al país va morir a conseqüència de les greus lesions que va patir ahir a la matinada en un accident en xocar el camió que conduïa contra un edifici i bolcar, segons va informar la policia. La víctima portava un camió plataforma d’assistència en carretera de matrícula andorrana i anava carregat amb un turisme estranger. El camioner baixava en sentit al centre del poble i va topar contra un fanal abans d’encastar-se contra la façana de l’edifici. La policia investiga les causes de l’accident, que es va produir en un moment que el terra de la calçada estava humit, però no nevava. En el sinistre no s’hi va veure implicat cap altre vehicle.

Un dels residents de l’edifici del davant va explicar que va ser la seva parella la que va avisar els bombers, mentre ell baixava al carrer a intentar ajudar. En un principi, el fort soroll de l’impacte va despertar la parella, però inicialment “no sabíem què passava i pensàvem que potser havia caigut alguna cosa al pis de baix”, va explicar el noi. Però quan van mirar per la finestra, “en dos minuts ens vam vestir i vam sortir al carrer”, va afegir. Un cop al carrer, entre ell i altres residents de la zona van intentar ajudar el camioner sinistrat retirant el vidre del parabrisa, que havia quedat esmicolat per l’impacte, però quan van veure la situació en la qual es trobava no van poder ajudar-lo fins que no van arribar els serveis d’emergència per alliberar la víctima de la grua i traslladar-la a l’hospital.

El cap de guàrdia de bombers va explicar que van rebre l’avís cap a dos quarts de quatre i els efectius del cos van trobar el vehicle encastat contra l’edifici i bolcat lateralment. El camioner estava inconscient i va haver de ser excarcerat pels bombers perquè estava atrapat a l’interior de la cabina. El responsable de guàrdia del cos de salvament va indicar que l’home presentava lesions molt greus amb fractures a les extremitats inferiors i va ser traslladat per una ambulància del SUM a l’hospital. La defunció es va produir al centre mèdic.

El xoc inicial el va compartir una altra veïna, que viu en un annex de l’edifici on va col·lidir el conductor. “Ens vam despertar vora les 3 del matí i en un principi crèiem que eren els nostres gossos, que havien tirat alguna cosa, o que algun veí estava fent soroll al pis de dalt”, va explicar la dona, però quan van sortir a l’exterior es van trobar amb la realitat. “Tenia el pati ple de vidres, trossos de pedra... Fins i tot el camió es va endur una porta que teníem”, va lamentar. A més, va afegir que “nosaltres tenim gossos i no vam poder sortir perquè no es fessin mal amb les restes, però de seguida molts veïns hi van anar a ajudar”. Hores després “encara ens dura l’ensurt”, va apuntar la dona, que es va mostrar visiblement afectada per la situació.

Altres residents de la zona van trobar-se l’accident el matí següent. A la zona de l’impacte, diversos veïns van apuntar que no van sentir res fins a l’endemà, quan van veure la gravetat de la situació viscuda la nit anterior.

El propietari del local contra el qual va xocar la grua no es trobava al país en el moment dels fets i es va desplaçar ahir a Andorra després d’assabentar-se del que havia passat la nit anterior.

ELS FETS

1. ELS RESIDENTS DE LA ZONA VAN INTENTAR AJUDAR

Diversos veïns van baixar al carrer per intentar ajudar el conductor sinistrat, però la gravetat de la situació va impedir que ho fessin fins a l’arribada del personal sanitari.

2. ELS BOMBERS VAN ALLIBERAR EL CONDUCTOR

Els efectius del cos van trobar el vehicle encastat contra l’edifici i bolcat. El camioner estava inconscient i va haver de ser excarcerat pels bombers perquè estava atrapat a l’interior de la cabina.

3. EL PRIMER SINISTRE MORTAL DE L’ANY

El del camioner a Encamp va ser el primer accident mortal del 2024, mentre que el 2023 es van registrar dos accidents fatals a les carreteres andorranes durant tot l’any.

Operaris treballant al lloc dels fets.

tracking