EL TEMPS

Educació anul·la l'esquí escolar malgrat que el temporal remet

La pitjor part de l’episodi de vents i nevades s’ha viscut aquesta nit

Joves esquiadors al Pas de la Casa ahir la tarda.GRANDVALIRA WEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les previsions de vent fort i nevades porten el ministeri d’Educació a anul·lar l’esquí escolar durant la jornada d’avui i a modificar els horaris del transport escolar per avançar la sortida en diferents rutes del nord del país. La mateixa situació que es va viure ahir. Tanmateix, la previsió indica que “la part més intensa” d’aquest episodi ja està superada i que va arribar la nit de dimarts, quan es van registrar un increment de les ràfegues de vent i les nevades van ser més importants a la zona nord del país

El Govern va informar en un comunicat que es mantenen per a avui les mateixes mesures preventives d’ahir, “tenint en compte que es prorroga l’avís taronja per fort vent i nevades fins avui al migdia”. Les línies afectades per l’avançament d’horaris del transport escolar són les mateixes que les d’avui i es va avisar per missatgeria les famílies dels alumnes del servei i també les dels centres, que no podran dur a terme l’activitat d’esquí durant el dia d’avui.

El temporal de neu i vent que afecta Andorra des de dilluns va deixar acumulacions d’entre 5 i 15 centímetres, especialment a la zona nord, segons els registres de Meteorologia. El servei va informar ahir que “l’acció del vent, que ha bufat amb una força de fins a 96 quilòmetres per hora a les Fonts d’Arinsal, ha modelat les acumulacions, que van augmentar fins a 27 centímetres”.

Meteorologia va destacar que el front porta “situació hivernal de nord”, però al sud del país hi ha una forta disminució de la pertorbació i les clarianes s’aniran alternant amb els núvols. El pronòstic és que al sud arribi “algun floc de neu portat pel vent” i que avui el gir del vent a nord-est posi fi a aquest episodi de nevades, que ha deixat acumulacions en algunes zones del Principat.

tracking