Tribunals

Besolí recorre la indemnització del Tribunal de Corts perquè la considera insuficient

La lletrada apunta que la resolució no té en compte els perjudicis morals i sexuals

Genís Besolí i el seu pare durant el reportatge de TV3 'El cas Rosell'.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sentència que va dictar el Tribunal de Corts en el cas de Genís Besolí no va tenir en compte aspectes com el perjudici sexual i moral que es va derivar de l’accident que va deixar Besolí en cadira de rodes. Aquesta és la base amb la qual l’advocada de Besolí, Anna Solé, presentarà un recurs contra la decisió del Tribunal de Corts, que el 14 de febrer va condemnar l’hípica a pagar una indemnització de 877.466,68 euros, així com a cobrir el cost de totes les despeses que es van derivar de la condició de la víctima. El gerent del club va ser condemnat a tres mesos de presó condicional i sis d’inhabilitació en considerar-se que va cometre un delicte per negligència al lloc de treball. Els fets van ocórrer l’any 2017, quan es va produir un incident amb el tractor que conduïa el fill de Joan Besolí.

Solé va explicar que el recurs contra la sentència vol integrar el pretium doloris, un terme judicial que s’utilitza “per compensar o reparar els sofriments físics o morals experimentats per la víctima d’una determinada lesió”. La decisió és causada pel fet que la resolució del tribunal “només valora la discapacitat, però no té en compte altres aspectes”, com el perjudici sexual i moral que la lesió de Besolí va provocar-li, va explicar Solé.

El recurs contra la sentència tindrà una doble funció. Per una banda, Solé va apuntar que es podrà fer jurisprudència en aquest àmbit, ja que la llei andorrana en alguns aspectes no té legislació prèvia en casos similars i en la demanda inicial l’advocada de Besolí va haver de treballar sota “prismes espanyols”. Per altra banda, la lletrada buscarà augmentar la indemnització que va rebre el seu client, que podria atansar-se una mica més als 2,6 milions que van demanar en la celebració del judici. La petició es presentarà durant el dia d’avui a la Seu de la Justícia.

tracking