Política

Montaner denuncia una campanya de difamació a les xarxes per desacreditar-la

La presidenta d'Andorra Endavant afirma que els atacs intenten crear "un clima d'hostilitat i desconfiança cap al partit i el seu lideratge"

Carine Montaner al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carine Montaner està sent objecte "d'una intensa campanya de difamació" que ha intentat afectar tant la seva integritat personal com la capacitat de liderar el partit" per "vídeos manipulats i muntatges maliciosos" publicats a xarxes socials, segons informa en un comunicat d'Andorra Endavant. El partit denuncia que s'estan fent públiques "falses informacions difoses a través de mitjans" que busquen erosionar el partit i desestabilitzar-lo en el panorama polític del país i en la imatge internacional que Montaner té pels anys que ha treballat a fòrums com l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia.

Andorra Endavant denuncia que s'han creat perfils falsos a la Wikipèdia que difonen "informació errònia" sobre la formació i sobre Montaner que es poden trobar en diferents idiomes i que argumenten "busquen minar la credibilitat i el prestigi del partit polític, així com desacreditar a Carine Montaner". I afegeixen que "la difusió d'informació falsa han intentat generar, però sense èxit fins ara, un clima d'hostilitat i desconfiança cap al partit i el seu lideratge".

La fomació liderada per Montaner s'ha posat en contacte amb la policia per conèixer el procediment a seguir en casos de difamació i persecució política, segons indica el comunicat. I expliquen que estan preparant dossier amb l'assessorament del cos de seguretat "amb certificats digitals de les URL necessaris per constatar els fets en un moment determinat per tal d'aconseguir un ordre judicial de la Batllia per saber qui s'amaga darrere d'aquesta persecució" que qualifiquen com "política". Andorra Endavant recalca que estan decidits a "defensar la nostra integritat i la nostra reputació" contra les persones que busquen "danyar i enfonsar la nostra imatge i la nostra feina pel benestar de la nostra nació".

El partit anuncia que proposarà un canvi legislatiu "per estendre el seguiment de les IP per delictes penals menors dels delictes informàtics i un augment dels efectius policials en el pressupost del 2025".

tracking