El temps

Avís per "vent violent" i nevades intenses fins dimecres

Les ràfegues poden arribar a 85 quilòmetres per hora al fons de vall

Canillo amb les nevades de la tarda@RicardRiba_and

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meteorologia ha activat l'avís taronja per "vent violent" fins dimecres en tot el país a partir de demà al matí i fins a dimecres. La previsió és que les ràfegues poden ser superiors als 120 quilòmetres per hora als cims i de 85 quilòmetres per hora al fons de vall. El pronòstic anuncia que les nevades seran intenses a partir d'aquesta tarda i es poden acumular fins a 60 centímetres a l'extrem nord, on l'avís taronja per neu comença avui a les 18 hores.

Segons Meteorologia, de cara a la nit la nevada anirà quedant restringida al nord d'Andorra i demà continuarà sent més intensa en aquest sector. Serà el vent que portarà la neu cap al centre i sud

Les precipitacions de neu seran inferiors a la zona centre i en aquest cas s'ha activat l'alerta groga a partir d'aquesta tarda i fins a dimecres, i a la zona sud no es preveu que nevi amb tanta intensitat. A partir de les dues de la tarda ha començat a ploure de manera generalitzada i des de Protecció Civil es destaca que a la "tarda-vespre començarà a nevar amb una cota de neu que baixarà dels 1.300 fins als 1.000 metres durant la nit". I remarca que la combinació del vent i la neu "pot provocar manca de visibilitat important i sensació tèrmica de fred intens degut a la baixada de temperatures".

Les acumulacions de neu poden ser de 50 centímetres a 2.100 metres, de 30 centímetres a 2.000 metres i d'uns 20 centímetres a 1.500 metres en les zones del nord i "notablement inferiors" a la resta del territori.

Les recomanacions per a la població es que es retirin els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure i que es limitin els desplaçaments a peu o amb vehicle "i que s'evitin les activitats a l'exterior en zones de muntanya".

tracking