Habitatge

La coordinadora reclama topalls al preu del lloguer

Exigeix revertir els arrendaments al preu del 2019 i crear un registre per quantificar els pisos buits i turístics

Manifestació per l'habitatge digne el desembre passat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora per un Habitatge Digne ha elaborat un programa en el qual qüestiona les solucions del Govern i proposa mesures per frenar els preuselevats del lloguer i la inversió estrangera. Entre les demandes, la plataforma reclama "revertir" el lloguer al preu del 2019 en aquells arrendaments que hagin augmentat mínim un 20% en els darrers 4 anys. Expressa la necessitat de segregar el preu segons el cost de vida i les característiques de l'habitatge, com la tipologia, el confort o els serveis que ofereix. Pel que fa a la inversió estrangera, demana restablir la moratòria, recular en els permisos concedits per edificar fins que no es disposi d'un estudi de càrrega i permetre una única segona residència als estrangers.

La coordinadora exigeix crear un registre dels propietaris per quantificar els pisos buits i els turístics. El reclam és posar aquells que no estiguin habitats al mercat del lloguer i destinar un màxim del 20% d'un edifici al turisme.

Aquest és un programa elaborat per frenar els "mals" de l'habitatge, tant en el mercat del lloguer com el de la compra, i dela inversió estrangera "descontrolada" i la "disbauxa de preus", segons assegura la plataforma. Exigeix al Govern una "actuació decidida i immediata", ja que considera que les Lleis actuals "ofereixen solucions temporals", "hi ha problemes estructurals de fons".

tracking