MOBILITZACIONS

Retencions de quatre quilòmetres ahir a Ponts per marxes lentes

Els pagesos realitzen marxes lentes a la C-14 i L-313 per reclamar millores en el sector

Marxes lentes a la C-14 entre Ponts i Guissona

Marxes lentes a la C-14 entre Ponts i Guissona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pagesos catalans van tornar a complicar la mobilitat d’entrada al país per arribar fins a Andorra. Els agricultors es van mobilitzar, ahir a la tarda, amb marxes lentes amb els tractors per la província de Lleida, concretament a l’altura de Ponts. Els treballadors del sector primari van efectuar una nova protesta per reclamar millores al govern català dins del seu sector. La primera que va detectar el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya va ser la que va anar de Guissona fins a Ponts per la carretera L-313 i que va provocar cues de fins a tres quilòmetres, tal com va explicar l’entitat catalana. Més tard, Trànsit va informar per xarxes que hi havia retencions a la calçada de la C-14, entre Ponts i Oliana, que va provocar uns quatre quilòmetres de cua.

La mobilització estava prevista per a les cinc, segons Trànsit, però va començar una mica més tard, cap a quarts de sis, tal com va informar el servei. La primera a posar-se en marxa va ser la de la L-313 i cap a les vuit del vespre aproximadament es va produir la que es desplaçava fins a Oliana. Pel que fa a l’accés pel túnel del Cadí, Trànsit va indicar que es van arribar a generar fins a cinc quilòmetres de cua a la C-16 entre Berga i Cercs cap a Andorra.

La previsió és que es fessin més talls en aquesta zona de Catalunya, però finalment, que tingui constància aquest mitjà només, n’hi va haver dos. I és que el departament de Mobilitat d’Andorra va arribar a informar que s’havien de produir fins a cinc possibles talls el llarg d’ahir. Havien de ser a la C-14, entre Ponts i Artesa de Segre; a la C-14, entre Ponts i Oliana; a la C-1412b, de Folquer a Ponts; a la C-1412a, de Torà fins a Ponts, i a la L-313.

La concentració de tractors va generar circulació lenta i va tornar a afectar els visitants que es dirigien cap al país amb cues de fins a quatre quilòmetres. El motiu era el mateix que les últimes manifestacions, com obtenir més ajudes per als costos de manteniment i subministrament, que s’han agreujat per la sequera; millorar les polítiques d’importació per controlar l’entrada de productes agrícoles de països forans; la reclamació de preus justos per als seus productes, a més de demanar més inversió pública, entre d’altres.

De moment, es desconeix si hi haurà més talls en territori català, excepte el que s’ha de produir a gran escala conjuntament amb els agricultors francesos al Pirineu, entre el dimarts 27 de febrer i el dimecres 28.

REUNIÓ DELS FRANCESOS PER TALLS

Els agricultors de la Cerdanya francesa estan pendents d’una reunió per decidir si realitzaran noves accions reivindicatives a La Croisade, punt proper amb la frontera francoandorrana. Els temes que han de debatre són si fan un nou tall, com van fer a finals de gener, i si s’uneixen amb els pagesos catalans per bloquejar tot el Pirineu amb talls de carreteres, previstos per a la setmana que ve.

tracking