Protesta agrària

Els talls fronterers no afectaran Andorra

Els agricultors de l'Alt Urgell es desplaçaran a Puigcerdà i la Jonquera i els ramaders francesos confirmen que no bloquejaran la Croisade

Tractors bloquejant una carretera catalanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tall de carreteres massiu a tot el Pirineu convocat per la Unió de Pagesos per aquest dimarts 27 i dimecres 28 no afectarà Andorra. Les tractorades es concentraran en diversos punts fronterers de Girona amb França i comptarà amb el suport dels pagesos de l'Alt Urgell que s'hi desplaçaran per formar-hi part, segons ha confirmat la Unió de Pagesos de l'Alt Urgell. La mobilització està convocada a partir de les 8 hores del dilluns a Puigcerdà des del Berguedà fins al pont de Llívia, a l'autopista AP-7 des de Santa Llogaia Àlguema i Orriols i afectarà la C-38 al coll d'Ares i l'N-230 a Vilaller. Es preveu un centenar de tractors a la zona de Puigcerdà i entre 400 i 500 a la Jonquera.

Per part dels ramaders gals, no hi haurà afectacions al pas entre França i Andorra i no està previst cap bloqueig a la Croisade ni al coll de Puymorens, segons ha confirmat el portaveu Christian Tallant avui al Diari. Estan pendents, però, de celebrar una reunió amb els agricultors catalans per acabar de concretar una acció conjunta que amplificaria la participació a les zones de Girona on està convocada la mobilització. En tot cas, els agricultorscatalans i francesos segueixen expressant malestar cap als seus Governs en no rebre cap resposta ni obtenir algunes de les millores que el sector revindica, entre d'altres, combatre la sequera.

tracking