afers exteriors

El Govern reitera el suport a Ucraïna i condemna la invasió

La ministra Tor participa de forma telemàtica al Consell Permanent Reforçat de l’OSCE

El discurs de Tor a l'OSCE.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, va prendre part ahir, de forma telemàtica, al Consell Permanent Reforçat de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) amb motiu de la commemoració dels dos anys d’inici de la invasió russa a Ucraïna. “Avui commemorem un terrible aniversari: dos anys d’agressió de Rússia contra Ucraïna, dos anys de mort i destrucció”, va constatar Tor. La ministra va apuntar, però, que també es commemoren “dos anys de solidaritat internacional amb Ucraïna i un inequívoc suport d’Andorra”.

En aquest sentit, va recordar que el país s’ha alineat amb la política europea i ha imposat, per primera vegada a la seva història, sancions de caràcter econòmic a Rússia i Bielorússia. Així mateix, també va explicar que Andorra ha donat acollida als refugiats que hi han arribat fugint de la guerra, facilitant-ne la integració.

La titular d’Afers Exteriors va denunciar les violacions del dret internacional humanitari a causa de la guerra i va expressar la preocupació per les conseqüències humanitàries immediates i a llarg termini en els més vulnerables, especialment les dones i els infants. Finalment, Tor va fer una crida per utilitzar tots els instruments de diàleg diplomàtic per “posar fi a la guerra” i “restablir la pau i seguretat a Europa” tot indicant que el “diàleg ha d’estar ancorat en el ple respecte del dret internacional”.

tracking