Solidaritat

El Govern condemna la invasió russa a Ucraïna a l'OSCE

La ministra d'Afers Exteriors ha reiterat el suport del Principat amb motiu dels dos anys des de l'esclat de la guerra

La ministra Tor fent el discursGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha pres part del Consell Permanent Reforçat de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), on ha aprofitat per denunciar la invasió russa a Ucraïna i reiterar el suport al país de l'Europa de l'Est. Ho ha fet amb motiu dels dos anys des de l'agressió i per commemorar "els dos anys de solidaritat".

Torha explicat que el Principat ha donat acollida als refugiats que fugien de la guerra i ha facilitat la seva integració. En canvi, ha denunciat "les violacions del dret internacional humanitari", posant l'accent en les dones i els infants.

La titular d'Afers Exteriors ha fet una crida al "diàleg diplomàtic" per "restablir la pau a Europa".

A l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE també han participat els membres de la delegació del Consell General, Meritxell López (GPD), Pol Bartolomé (GPC), Carles Naudi (GPCC) i Noemí Amador (GPAE).

Així, López ha intervingut sobre "Les perspectives parlamentàries sobre el futur de l'OSCE", mentre que Bartolomé ha centrat la seva intervenció en la situació que pateixen els estats sense accés territorial al mar.

tracking