Exteriors

Xavier Espot es reunirà amb Pedro Sánchez dimarts a Madrid

El cap de Govern i el ministre de Finaces tractaran sobre el prestador d'última instància amb el governador del Banc d'Espanya

Pedro Sánchez Xavier Espot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es trobarà dimarts vinent al palau de la Moncloa a Madrid amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una reunió en el marc "del diàleg fluid i del bon veïnatge" entre els dos països, segons ha anunciat el ministre Portaveu. Guillem Casal ha explicat que els dos mandataris abordaran l'acord d'associació amb la Unió Europea que s'ha acabat de negociar sota la presidència espanyola, ja que ha recordat que cal que tots els Estats membres hi estigui d'acord "i Espanya ho està perquè hi ha hagut coordinació" durant el període de negociacions amb Brussel·les.

Espot viatjarà a Madrid acompanyat del ministre de Finances, Ramon Lladós, i es reuniran amb el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, amb qui es tractarà sobre el prestador d'última instància per garantir la liquididat del sistema financer. Casal ha remarcat que l'acord d'associació també serà un dels temes a abordar en la reunió perquè la lliure circulació de capitals és un dels pilars de l'acord i obre un nou marc amb la resta dels estats membres, amb els quals cadrà establir "mecanismes de coordinació i col·laboracions".

Guillem Casal ha recalcat que una vegada passin els 15 anys per aplicar la normativa europea de lliure circulació de capitals hi haurà reciprocitat garantida perquè les entitats estrangeres vinguin a Andorra i les andorranes s'estableixin a l'estranger i llavors quedarà pendent la part del mecanisme de liquiditat i els prestadors d'última instància. I ha insistit que amb l'acord amb la UE s'obre un nou marc d'homologació pel que fa a la lliure circulació de capitals "via indispensable per trobar un encaix a aquest mecanisme de liquiditat en el sí dels Estats membres". El ministre Portaveu ha manifestat que es va parlar del prestador de darrera instància amb el Banc de França i ara se'n parlarà amb el Banc d'Espanya per continuar treballant "per trobar encaix complet més enllà de l'acord d'associació a la situació que demana la plaça financera andorrana".

L'última trobada entre Espot i Sánchez es va celebrar també a la capital espanyola el juliol del 2022.

tracking