REIVINDICACIONS

El sindicat sanitari amenaça amb una vaga

Lamenten que no se'ls va convidar a participar en el pacte de Salut i es plantegen abandonar en bloc el comitè d'empresa de l'hospital

Façana Hospital SAAS Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La branca sanitària de la Unió Sindical d'Andorra (USdA) ha fet públic un comunicat després de la plantada de l'oposició alPacte d'Estatde Salut que considera un símptoma més "del fracàs de la política sanitària del ministeri i delSAAS" anunciant que, en resposta, es plantegen abandonar en bloc el comitè d'empresa de l'hospital (onsonmajoritaris) i convocar "una vaga indefinida sanitària, aturant tota l'activitat no emergent fins a la resolució dels conflictes plantejats".

El sindicat ha lamentat que el pacte "va néixer coix" perquè no es va convidar tots els actors implicats, com és el seu cas. Sí que participa el comitè d'empresa delSAAS, però"avui diano ha rebut el document per a la seva revisió, faltant un cop més al compromís del Govern i el ministeri",amb la qual cosa valoren abandonar-lo. Denuncien que elSAAStampoc està donant resposta a les demandes del comitè d'empresa"tensantencara més la precària situació laboral i emocional de la majoriadelstreballadors sanitaris del país". El sindicat també anuncia que iniciarà una ronda de contactes polítics "urgents per a replantejar el full de ruta sanitari d'Andorra".

tracking