REUNIONS aMB EL SINDICAT

AE vol que la taxa d'inversió estrangera es destini a la CASS

Reclama una auditoria externa per veure si demana responsabilitats

Carine Montaner a la conferència de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les taxes a la inversió estrangera podrien anar destinades a sufragar el deute de la CASS. La proposta la va fer la líder del grup palamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, a la reunió que van mantenir amb la Unió Sindical d’Andorra (USdA) sobre la condonació del deute de la CASS.

A la reunió d’ahir, Montaner va reiterar la importància de no reclamar els diners “a la gent que els va rebre per error”, ni tampoc que s’extreguin de les arques del Govern. En canvi, va apuntar la idea que una part de la taxa a la inversió estrangera, que està previst que recapti 3 milions a l’any, es destini a cobrir els diners que la seguretat social andorrana va abonar de més a algunes persones.

Andorra Endavant es va reafirmar també en la necessitat de contractar una auditoria externa per arribar fins al fons del que va passar a la CASS per veure “si cal demanar responsabilitats algú”, una idea en la qual van coincidir amb l’USdA.

La trobada també va servir per tractar altres propostes d’Andorra Endavant, com la problemàtica de les empreses pantalla, que ja serien unes 2.000 al país instal·lades en pisos buits, on no fan cap activitat laboral ni tampoc tributen. Montaner va remarcar que aquests pisos es podrien destinar al mercat de l’habitatge perquè se’n poguessin beneficiar els “nacionals i els residents” del país.

tracking