legislació

Llum verda a la professionalització dels artistes

Els creadors quedaran registrats en un cens i tindran prestacions de maternitat, jubilació o baixes laborals

Mònica Bonell i Joan-Marc Joval han presentat l'Estatut de l'ArtistaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha presentat juntament amb el cap d’àrea d’Acció cultural, Joan-Marc Joval el reglament de l’Estatut de l’Artista per fixa les bases perquè els creadors puguin acreditar-se i fer un salt per tal de professionalitzar i dignificar la seva professió. L’objectiu de l’estatut és vetllar pels drets dels artistes oferint una acreditació vàlida que els registrarà en un cens artístic i al mateix temps, els ofereix un ventall de prestacions per part de la seguretat social, com pot ser la maternitat, la paternitat, la jubilació, la prejubilació, les baixes per accidents no laborals o malalties, entre altres.

Tot això serà possible gràcies a la creació d’una Comissió Andorrana de Seguiment de l’Estatut de l’Artista que acceptarà o denegarà les sol·licituds de les persones interessades en registrar-se com a artistes del país. "Sense internacionalització no hi ha professionalització", ha manifestat Joval, mentre recordava que des del ministeri ja fa un temps que aposten per dotar d’ajudes al sector artístic per tal de projectar-los a l’estranger i així "incrementar els ingressos dels artistes".

D’altra banda, Bonell ha assegurat que es farà una campanya de comunicació destinada als programadors del país per tal que aquests puguin conèixer els artistes del Principat i així "evitar contractacions fraudulentes". El registre es posarà en marxa ben aviat i des del ministeri animen a totes les persones interessades a inscriure's en aquesta eina que pretén dignificar la professió de l’artista.

tracking